icon-account icon-glass
Безплатна доставка до офис на ЕКОНТ в България
Последвай ни

БЪЛГАРЕ


   Фолклорен ансамбъл "Българе" е един от първите съмишленици на дизайнера на "ВЕЗБА" - Цветомир Петков. Още преди "ВЕЗБА" да съществува, "Българе" подкрепя идеята за адаптиране на елементи от фолклорната носия върху съвременно облекло.
През 2015г. с ансамбъла са осъществени редица ревюта, в които е представена идеята на дизайнера за официално облекло с български фоклорни елементи. Ревютата се провеждат по време на "Европейски моден форум 2015" в хотел "Шератон" София, преди представлението на "Уникалните гласове" в зала 1 на НДК, SOFIA FASHION WEEK 2015 - първото издание на форума, под хореогарфията на Христо Димитров - основател, съсобственик и хореограф на ансамбъл "Българе", прецседател на дружеството на хореографите в Бъглария и приятел на "ВЕЗБА"
Хореогафията е върху съвременна музика, като това се счита не за ревю, а впечатляващ моден перформанс, в който се танцуват стъпките на четири вида народни танци, върху равноделен размер съвременна музика.
Всички мъже от ансамбъла разполагат със сака с марка "БЪЛГАРЕ", разработени от дизайнера на "ВЕЗБА" - Цветомир Петков, което води до идеята, споменатата хореография да бъде изиграна в Народен Театър "Иван Вазов", включваща и саката с марка 'БЪЛГАРЕ", по време на откриването на българското прецедателство на Европейският съвет, пред политическият елит на Европа.
Видео може да видите тук

През 2016г., Христо Димитров безвъзмездно подкрепя Цветомир Петков в неговото дипломно ревю, като изпраща 12 танцьора - 6 мъже и 6 жени за представяне дипломната му колекция към специалност "Мода" в Национална Художествена Академия. Там са представени вечерни, мъжки и дамски, облекла с български фолклорни мотиви. Изпълнението на ансамбъла е в края на събитието и остава като един незабравим момент в спомените на присъстващите.