icon-account icon-glass
Празнични намаления + безплатна доставка
Последвай ни

Кубрат Пулев


Историята на приятелството между "Везба" и Кубрат Пулев:

През късното лято на 2017г. Хисто Димитров от ансамбъл "БЪЛГАРЕ" се свърза с нас с въпросът - "Ще направите ли халат, с който Кубрат Пулев да излезе за мача си за световната титла с Антъни Джошуа?"

И от там започва всичко, една приказка за чест, творчество, достойнство и бокс.
След като приемаме предизвикателството, г-н Пулев се свърза с дизайнера на "ВЕЗБА" - Цетомир Петков.
 "- Една вечер звънна по телефона, все едно се познавахме цял живот. Говорихме за предстоящият му мач, за халата. Как го вижда той, цвят, кройка, послание в него. Никога няма да забравя любовта му към България, която се чувстваше във всяко негово изречение. И думите му: "Освен тези 70, 80 хиляти в залата, този халат ще го видят поне един милиард по телевизията." Обсъдихме детайлите и след това дойде време за творчеството. Месеци наред планиране и после две плътни седмици действие. Всеки ден по 12-15 часа, над два милиона бода, формиращи символа "Канатица". Изразяващ изконите български ценности, семейство, род, народ. Извезани в златисто, цяло и зелено върху червено платно. А през цялото време мислех, че го правя за световният шампион."
Халата е готов за деня на мача, но Кубрат Пулев претърпява контузия и нещата остават във времето. Кубрат се възстановяваше от контузията, а халата стоеше в ателието ни, докато един ден телефона не звънна. Беше г-н Пулев, който попита: "Къде сте в момента? Искам да дойда да видя халата, да се запозная с вас лично?. И така и стана, след малко Кубрат Пулев бе в скромното ни ателие, а като видя халата, онемя. Бе толкова доволен, видя и с какво се занимаваме. Пожела да бъдат разработени облекла за неговият боксов отбор "TEAM PULEV". И в селдващата почти една година се срещахме поне веднъж седмично, представяхме мостри, на шевици, облекла, градихме отношения и накрая се получи. Облекла "TEAM PULEV", които може да откриете в "PULEV SPORT CENTER" разработени съвместно от Кубрат Пулев и "ВЕЗБА".
Настъпва и момента, в който халата ще бъде облечен от най-успешният български боксьор. Мача му в зала Арена Армеец, срещу Хюй Фюри завършва с победа за Пулев. (Запис от срещата, както и халата на българина може да видите тук). Освен него, с облекла от "ВЕЗБА" са облечени и целият антураж на Кобрата.
След това ние от Везба сътворихме халата му за мача с Бугдан Дину провел се на американска земя в началото на 2019г. В този халат вплетохме глаголически символи и древният символ на рода дуло. Всичко тов извезано върху бял плат. В края на същата година създадохме и халата за мача му с Райдъл Букър. При този халат използвахме за декорация символът на аз-ът. Който казва "Аз съм този който съм, аз нося отговорност"
През времето в което познаваме Кубрат винаги сме се удивялвали на позитивизма му, на човешкото равнопоставено отношение което има не само към нас, а и към хората около него. Благодарни сме му и за силните думи които ни е казал, за подкрепата която ни е оказал и за това, го наричаме наш Приятел и истински човек!

На 11-ти април 2020г. Кубрат Пулев даде специално интервю пред дизайнера и съосновател на "Везба" Цветомир Петков
Интервюто може да видите в две части тук: https://vezba.bg/blogs/vezba