icon-account icon-glass
ликвидация на всички продукти до изчерпване на количествата! безплатна доставка до офис на еконт за поръчки над 40лв

Пет неща, заради които обичаме България

Публикувано от ВЕЗБА България на

 Повече от очевидно е, че основното вдъхновение, стоящо зад Везба, е любовта към българските традиции и история. Днес решихме да ви разкажем малко по-подробно кои са нещата, които ни мотивират да правим всичко с такова желание.

Навярно, в интернет сте попадали на хиляди подобни исторически класации, но това е нашата - без излишен патос, просто това, което обичаме в България:

1. "Наште планини зелени..."

И не само. Българската природа няма равна в света и никой не може да ни убеди в противното. От величествените Родопи до житните поля на Добруджа, през Тракия и чак до плажовете на Черно море - родината ни сякаш е събрала на едно място най-красивите пейзажи. Неслучайно, едно от най-вдъхновяващите за нас неща е да пътуваме из България, за да се докоснем до първичния магнетизъм на невероятната ни природа.

Към Ловци на шевици


2. Слънце грее, дъжд вали...

Обожаваме това, че в нашата родина сезоните са четири, което ни дава предпоставки за толкова много забавления и приключения (за което допринася и природата, която вече споменахме). Тук никога не е скучно и докато през зимата можеш да караш ски в планината, то лятото Черноморските плажове се превръщат в твой втори дом. А пролетта и есента са за ценители - хилядите цветове, които ни заобикалят, превръщат дори ежедневието в приказка.


3. "Историо, ти, съднице всевишна..."

Така е възкликнал големият български поет Дамян Дамянов. Така възкликваме и ние всеки път, в който си припомним за великото минало на народа ни. Макар и често поуките да са с горчив привкус, уроците на историята са нещо, което пазим в себе си и се опитваме да се учим от тях. Спечелените битки, дипломатическите победи, бунтовете, революциите и смяната на режими, са нещата, които често ни напомнят, че сме българи, това е нашата страна и няма сила, която да ни изтръгне от това парче земя.4. Тринадесет златни века

Макар в историческата терминология Златният век да е само един, за нас всеки век е златен, защото българската култура винаги успява да си намери път. Писателите, музикантите, художниците и всички артисти, които България е родила, са безброй, а следите им в световната история си личат ясно и до днес. Още по-хубавото е, че ние българите не спираме да творим, а с развитието на технологиите навлязохме в много повече предели на изкуството, което често ни дава поводи за нескрита гордост.


5. Традициите

Няма как да не завършим с традициите - основния мотив в приключението, което е за нас Везба. Всички приказки, митове и легенди, преплетени с неповторимия български фолклор, са горда част от нашето минало, към което се обръщаме всеки път с удоволствие. Занаятите, обичаите и древните ритуали, които се предават от поколение на поколение, ни карат да се чувстваме част от едно общо цяло, а това чувство понякога е повече от гордост. 

Към #ПазителНаТрадиции


Затова обичаме работата си и я правим с цел - да предадем на колкото се може повече хора парченце от духа на България, част от величествената ѝ история и да помогнем на традициите да продължат напред и в модерния свят, в който вече живеем.

Ако ти е станало любопитно и искаш да четеш още подобни публикации, запиши се тук.

Разгледай одеждите

 


Стари публикации Нови публикации