#ПазителНаТрадиция - Везба

Пазител На Традиция

Везба се роди от страстта ни към българския фолклор и традициите, които нашият народ е съхранил векове наред. За съжаление, доста от тях са вече изгубени, а други са на път да останат в историята. Поради тази причина се зароди каузата ни #ПазителНаТрадиция.

 

Идеята зад нея е да пренесем българските традиции в съвремието, за да ги съхраним и за поколенията след нас. Следи за нашите инициативи във всички наши канали и се включи в тях. С всяка закупена одежда на Везба, ти подкрепяш нашата кауза и даваш шанс да възродим частица от българската история. Носи гордо твоята одежда от Везба. Направи си снимка с нея, качи я в Инстаграм и използвай хаштага #ПазителНаТрадиция.

 

Каузата ни обаче, далеч не трябва да се ограничава само с нашите одежди. Българският фолклор е безкрайно богат и обхваща песните, танците, приказките, поговорките, гатанките, легендите, нравите, обичаите, празниците на предците ни. Призоваваме те да се интересуваш от тях, да ги споделяш с хората около себе си и да не ги считаш за отживелица.

 

Знаем, че има много българи, чиято мисия е опазването на традициите и го правят ежедневно. Те също трябва да получават внимание, подкрепа и разбиране.

 

Нека обединени заедно да съхраним нашата история и култура! За да не се превърне народното ни богатство в далечен спомен, нека запазим българското и всеки един от нас бъде #ПазителНаТрадиция!

 

Разбери повече за нашата кауза:

- Гатанките - тестовете за интелигентност на дедите ни
- 5 български обичая, за които не си чувал
- Ловци на шевици
- Колко чужди са ни чуждиците
- Скритото послание на Канатица

 

Разгледай одеждите